Lotte Boekhout - ACT therapeut & yin yoga docent

Lotte Boekhout – ACT Therapeut & Yin Yoga Docent

Lotte Boekhout – Al 9 jaar therapeut, coach, en yogi.

Vanaf jonge leeftijd ben ik geïnteresseerd in de psyche van de mens, naar onze binnenwereld. En nog steeds ben ik nieuwsgierig. Naar mijn binnenwereld, en naar de binnenwereld van de mensen die ik ontmoet.

Hoe kunnen we omgaan met de moeilijkheden van het leven en tegelijkertijd zin geven aan ons bestaan? Vanuit mijn interesse in de psychologie ben ik pedagogiek gaan studeren.

Na mijn studie ben verschillende vervolgopleidingen gaan doen (ACT, CGT) en ik gaan werken als praktijkondersteuner van de huisarts GGZ (2015). In de huisartsenpraktijk heb ik veel ervaring opgedaan in het begeleiden van mensen die op de wachtlijst staan voor therapie.

Hier is het idee voor ‘wachtlijstverlichting’ geboren. De lange wachttijden in de GGZ gingen mij aan het hart, en hier wilde ik iets in betekenen.

Neem contact op voor een kennismaking

Mijn Reis: een pad van ACT, yoga en Holistische Coaching

Op mijn eigen pad kwam ik in aanmerking met yoga, vrouwencirkels en lichaamsgerichte coaching. Dit heeft mij op persoonlijk vlak veel gebracht. Ik heb geleerd om te vertragen en de verlangens van mijn hart te volgen. ACT en yin yoga hebben hierin veel voor mij betekend. En beide zijn voor mij een pad geworden dat ik nog steeds dagelijks bewandel.

De ontdekking van ACT, yin yoga en lichaamsgerichte coaching veranderde mijn kijk op de GGZ volledig. In onze gezondheidszorg maken we een onderscheid tussen lichaam en geest. Maar ons lichaam en onze geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn eigen praktijk is ontstaan vanuit een diep verlangen om meer holistisch te werken mijn twee werelden, de westerse psychologie en de oosterse yoga filosofie, samen te brengen.

Coachees omschrijven mij als open en zacht. Als een coach die goed kan aanvoelen wat je nodig hebt. Persoonlijk én proffesioneel.

Reviews

“De afgelopen maanden heb ik een coaching traject gevolgd bij Lotte. Door middel van veel oefeningen en gesprekken heb ik ontzettend veel geleerd over mezelf, over hoe ik op situaties reageer. Het is een erg persoonlijk traject. Vanaf het eerste moment voelde het vertrouwd en ik ben Lotte ontzettend dankbaar voor haar fijne en warme manier van coachen”

Luca van der Kraaij

“Ik heb een coaching traject met Lotte samen gehad, zowel online als face to face. Ik vond het erg fijn om samen met haar te kijken naar waar ik vast liep en wat ik nodig had. Lotte dacht met mij mee en hielp mij op weg maar deed het niet voor mij. Het was echt een traject samen.”

Marit Stiekema